Diğer

Pratik Güveç Tarifi

Pratik Güveç Tarifi Tarifi püf noktaları nelerdir? Malzeme listesi nedir? Hazırlanışı gibi önemli detayları içeren tarifimizi sizlere sunuyoruz.

Pratik Güveç Malzemeleri

  • 1kg kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 paket (750gr kadar) mantar
  • 4-5 sivribiber
  • 3 domates
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • tuz
  • tane karabiber

Pratik Güveç Nasıl Yapılır?

  1. Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin.
  2. Sivribiber, domates, mantarları her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin.10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin.
  3. Tuz ve karabiberi ekleyin.
  4. Servis yapacağınız fırın kabına alın, servisten yarım saat önce 200C fırına yerleştirip önce 10 dakika ardından peynirip serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu