Balık

Narenciye Soslu Sardalya Buğulama

Narenciye Soslu Sardalya Buğulama Tarifi püf noktaları nelerdir? Malzeme listesi nedir? Hazırlanışı gibi önemli detayları içeren tarifimizi sizlere sunuyoruz.

Narenciye Soslu Sardalya Buğulama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg sardalya balığı
  • 1 adet soğan (Orta kalınlıkta ve yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 1/4 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce yuvarlak dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 bardak ılık su
  • Tuz
  • Karabiber

Narenciye sosu için

  • 1 adet limon
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 1 adet portakal
  • 1 adet portakalın kabuğu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik
  • Tane karabiber
  • Tuz

Narenciye Soslu Sardalya Buğulama Nasıl Yapılır?

  • Sardalyaları kafaları ile birlikte ya da arzuya bağlı olarak kafasız şekilde ayıklayıp temizleyin.
  • Balığı pişireceğiniz kabın alt kısmına tereyağı küplerini yerleştirin ve üzerine soğan dilimlerini ekleyin. Ardından balıkları belirli bir hizaya göre tavaya dizin.
  • Üzerine maydanoz ve sarımsağı ilave edip tuz ve karabiber ekleyin. Daha sonra zeytinyağını eşit şekilde gezdirin ve suyunu ilave edin.
  • Narenciye sosu için limon ve portakalın suyunu sıkın, kabuklarını rendeleyin. Zeytinyağı ve taze kekik ile birlikte bir blender yardımıyla sosu karıştırın.
  • Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra sosu 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz sosu balığın üzerinde gezdirin ve orta ateşte yaklaşık 25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu