Kahvaltılık

Vişne Reçeli Tarifi nasıl yapılır?

Vişne Reçeli Tarifi Tarifi püf noktaları nelerdir? Malzeme listesi nedir? Hazırlanışı gibi önemli detayları içeren tarifimizi sizlere sunuyoruz.

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeler:
  2. 1 kg vişne
  3. 1 kg + 1 su bardağı toz şeker
  4. 1 çay kaşığı limon tuzu (Silme)
  5. Yapılışı:
  6. Vişneleri güzelce temizleyip yıkıyoruz.
  7. Vişneleri reçel yapacağımız kaba koyuyoruz.
  8. Üzerine toz şekeri koyuyoruz.
  9. Vişneleri ocağa koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
  10. Kaynamaya başlayınca 30-40 dakika kaynatıyoruz.
  11. İnmesine yakın limon tuzunu koyuyoruz.
  12. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  13. Cam kavanoza koyup soğutuyoruz.
  14. Soğuduktan sonra kapağını kapatıp kaldırıyoruz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu