Zeytinyağlılar
Kereviz Yemeği

Kereviz Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet orta boy kereviz
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 portakal suyu
- 12 limon suyu
- 1 tutam şeker
Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır?
- Soğanlar piyazlık doğranır. Tencereye zeytinyağı eklenir ve soğan kavrulmaya başlanır.
- Patatesler yıkanır kabukları soyulur. Küp küp doğranır.
- Havuç ve kerevizinde kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
- Bütün sebzeler soğanın yanına tencereye alınarak kavrulur.
- Portakal suyu, şeker ve tuz eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Kereviz Yemeği Kaç Kalori?
- Kereviz yemeğinin 420 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir.