Zeytingyağlı

Zeytinyağlı Kabak Tarifi nasıl yapılır?

Zeytinyağlı Kabak Tarifi Tarifi püf noktaları nelerdir? Malzeme listesi nedir? Hazırlanışı gibi önemli detayları içeren tarifimizi sizlere sunuyoruz.

Zeytinyağlı Kabak Malzemeleri

  • 1 kg kabak
  • 3/4 bardak zeytinyağı
  • 3 orta boy soğan
  • 2 büyücek domates
  • 8-10 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1/2 demet maydanoz

Zeytinyağlı Kabak Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye zeytinyağı, yarım ay biçiminde doğranmış soğanları koyup, 10 dk kısık ateşte börttürün.
  2. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, kabukları ayıklanmış sarmısakları katın.
  3. Kabakların kabuklarını soyup yıkayın.
  4. Önce dört parçaya bölün, sonra da yarım parmak uzunluğunda doğrayıp domatesli içe katın; tuz, şeker ve yeterince su koyup kısık ateşte pişirin.
  5. Kabında soğutun, servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu