İç Anadolu Yemekleri

Herle Tatlısı

Herle Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • ½ su bardağı un
  • ½ çay bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı süt
  • 30 gr süzme bal
  • 25 gr file badem
  • 50 gr tereyağı
  • 70 gr pekmez
  • 40 gr kaymak

Herle Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tavaya un eklenerek kavrulur. Kokusu çıktığında irmik ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur.
  • Bal, süt ve pekmez çırpılır. Tencereye çırparak ekleyin.
  • File badem ekleyerek kıvam alana kadar pişirilir.
  • Kaymakla servis edilir.
  • Afiyet olsun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu