Diğer

Çirli Et Sivas Tarifi

Çirli Et Sivas Tarifi Tarifi püf noktaları nelerdir? Malzeme listesi nedir? Hazırlanışı gibi önemli detayları içeren tarifimizi sizlere sunuyoruz.

Çirli Et Sivas Malzemeleri

  • 600 gr.kuru kayısı
  • 2 çorba kaşığı katı yağ
  • 1 kg.kuşbaşı kuzu eti
  • 5 su bard. su
  • Tuz

Çirli Et Sivas Nasıl Yapılır?

  1. Kayısıları ılık suda 1 saat bekleterek yumuşamalarını sağlayın.
  2. Yağı bir tencerede eritin.
  3. Yağ kızınca etleri, verdikleri suyu çekinceye kadar içinde kavurun.
  4. Suyu ve tuzu katıp bir taşım kaynatın.
  5. Orta ateşte, suyun çoğunu çekinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  6. Kayısıları, suyunu süzüp et tenceresine aktarın.
  7. 5 dakika daha pişirerek tencereyi ateşten alın ve sıcak servis yapın.
  8. AFİYET OLSUN…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu