Diğer
Oktay Usta Kağit Kebabi Tarifi

Oktay Usta Kağit Kebabi Tarifi Tarifi püf noktaları nelerdir? Malzeme listesi nedir? Hazırlanışı gibi önemli detayları içeren tarifimizi sizlere sunuyoruz.
Oktay Usta Kağit Kebabi Nasıl Yapılır?
- MALZEMELER:
- 500 gr.kuzu eti
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 defne yaprağı
- 1 çorba k.salça
- 2 biber
- 1 domates
- 2 patates
- 2 havuç
- 1 kase bezelye
- kaşar peyniri
- tuz,karabiber
- kekik
- mısırözü yağı
- HAZIRLANIŞI:
- Yağı tencereye alın. üzerine kuzu etini alın.soğanını kıyıp
- ekleyin. yüksek ateşte sulanmasını engelleyerek soteleyin.
- biraz sotelendikten sonra bezelyeyi de ekleyin. tuzunu ve
- karabiberini ekleyin.diğer taraftan patates ve havucu küp
- doğrayarak kızartın. daha sonra yağlı kağıda sotelenmiş eti
- üzerine kızarmış patates ve havucu alın.en son defne yaprağı,
- domates ve biberi doğrayarak üstüne ekleyin.kağıdın
- kenarlarını kıvırarak fırında pişirin. pişince kağıdın ortasını
- açın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.