Balık

Fırında Pişmiş Sicilyan Levrek

Fırında Pişmiş Sicilyan Levrek Tarifi püf noktaları nelerdir? Malzeme listesi nedir? Hazırlanışı gibi önemli detayları içeren tarifimizi sizlere sunuyoruz.

Fırında Pişmiş Sicilyan Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 800 g levrek fileto
  • 100 g siyah zeytin
  • 100 g kapari
  • 30 g sarımsak
  • 200 g domates (Çok küçük doğranmış)
  • 20 g maydanoz (İnce doğranmış)
  • 30 g kekik
  • 100 g domates sosu
  • 140 ml beyaz şarap

Fırında Pişmiş Sicilyan Levrek Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını bir tavaya alıp sarımsaklarla birlikte kavurun. Kapari, siyah zeytin, kekik ve domatesi ekleyip bir kaç dakika pişirin.
  • Ardından beyaz şarap ile domates sosunu ilave ederek 5 dakika daha pişirin ve balık filetolarını karışıma ekleyin.
  • Birkaç dakika pişmesini bekledikten sonra tüm malzemeleri alüminyum folyoya aktararak boşluk bırakmadan iyice sarın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra folyo kaplamayı açın ve üzerine maydanoz serptikten sonra servis edin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu